POTPUNO NOVA PLATFORMA: Stiže sedma generacija Mercedesa SL (VIDEO)

Kultni Mercedesov roadster model SL uskoro bi trebalo da debituje u svom sedmom po redu izdanju, a kako najavljuju u nemačkoj kompaniji, novi SL će imati potpuno novu platformu koja navodno teži svega 270 kilograma

Sedma generacija popularnog luksuznog roadstera Mercedes SL uskoro bi trebalo da doživi svoju svetsku premijeru, budući da su prototipovi na Nurburgringu primećeni još krajem prošle godine, a Mercedes sada otkriva i prve detalje vezane za strukturu samog vozila.

Naima, novi Mercedes SL će dobiti potpuno novu platformu, izrađenu od aluminijuma, čelika, magnezijuma i kompozitnih materijala, zahvaljujući kojima je masa „skeleta“ prikazanog na fotografijama, svedena na samo 270 kilograma, uz povećanje krutosti između 40 i 50 procenata.

Ono što u Mercedesu naglašavaju jeste da novi SL neće „naslediti“ gotovo ništa od svog prethodnika, pa čak ni od AMG GT Roadster modela, ali zato postoji velika verovatnoća da će upravo nova generacija AMG GT, odnosno njegov naslednik, biti baziran na SL-ovom „kosturu“.

Bitan podatak koji je Mercedes nedavno publikovao, pored činjenice da će novi SL imati po prvi put i 4x4 pogon (4MATIC), jeste i taj da će novi SL biti prodavan isključivo pod AMG ogrankom, što će reći da neće biti „običnih“ verzija.

To znači da će ponuda najverovatnije startovati sa SL 43 AMG kojeg bi trebalo da pokreće 3,0-litarski redni šestocilindarski benzinac, dok bi „perjanica“ ponude trebalo da bude SL 63 AMG koji će najverovatnije imati 4,0-litarski V8 twin-turbo od preko 600 „konja“.

2022 Mercedes-Benz SLwww.instagram.com/carspymediaSound on! We have taken our first spy video of the next generation Mercedes-Benz SL for 2022 during some testing on the public roads.Our Youtube Channel CarSpyMedia focuses on high quality car spy videos that only show the model mentioned in the title. We do not show any scenes twice and therefore want to stand out from other channels.Please check out my other videos and subscribe if you haven't already. Thanks.

Da li će se u ponudu vratiti i SL 55 model kao neko „srednje rešenje“, sada kada više nema „običnih“ verzija (SL 500 i SL 550), ostaje da vidimo...

Đorđe Pavićević/TopSpeed