PORUDŽBINE DO KRAJA GODINE: Mercedes-AMG GT R prestaje da se proizvodi!?

Iz Mercedesa stiže vest da “hardcore” R verzija supersportskog GT kupea prestaje da se proizvodi, a do 29. decembra ove godine primaju se porudžbine za ovaj model

Mercedes-AMG GT svakako je jedan od najpoželjnijih supersportskih automobila na planeti trenutno, a njegova R verzija, na korak od trkačke, predstavlja san gotovo svakog ljubitelja četvorotočkaša, voleli Mercedes ili ne.

E, upravo taj GT R uskoro prestaje da se proizvodi (još uvek nije precizirano do kada će stizati iz fabričkih pogona), a Mercedes će samo do 29. decembra ove godine primati porudžbine za modele koji treba da se isporuče tokom 2021.

Ono što, ipak, možda u svemu ovome ohrabruje jeste činjenica da je Mercedes ovo potvrdio za severno-američko tržište, ali još uvek ne i za Evropu, mada je najveći broj GT R verzija prodat upravo van Starog kontinenta.

No, čak i da je odluka na globalnom nivou, nije sve tako crno, jer i ako ne stignete da poručite svoj primerak, moraćete da se zadovoljite GT Black Series ili GT Stealth Edition verzijama, kojima zapravo GT R ustupa svoje fabričke kapacitete.

Đorđe Pavićević/TopSpeed