Porsche 911 GT2 RS i GT3 RS od sada koriste Goodyearove pneumatike Eagle F1 SuperSport RS

Nakon nedavne prezentacije nove serije pneumatika Eagle F1 SuperSport, Goodyear je objavio podatak da je pneumatik Eagle F1 SuperSport RS izabran za osnovnu opremu supersportskih automobila Porsche 911 GT2 RS i Porsche 911 GT3 RS

Pneumatik Eagle F1 SuperSport RS iz rastućeg segmenta pneumatika UUHP (Ultra Ultra High Performance) omogućava korisnicama izvanredne doživljaje na trkačkim stazama. Ovaj pneumatik je Goodyear specijalno razvio za Porsche Motorsport, pri čemu je vrhunsko znanje udružio sa dugogodišnjim iskustvom sa trkačkih staza.

Pomenuti pneumatik je homologovan za Porsche 911 GT2 RS i Porsche 911 GT3 RS u dimenzijama 265/35 ZR 20 (99Y) XL i 325/30 ZR 21 (108Y) XL. Porscheu su bili potrebni pneumatici koji na zadnjim točkovima mogu efikasno da prenose snagu od 700 KS i obrtni moment od 750 Nm, čime bi ostvarili vrhunske performanse. Radi se o izuzetno zahtevnim uslovima koje pneumatik Eagle F1 SuperSport RS besprekorno ispunjava, što je i dokazao na Porscheovoj test-stazi Nardo, u Italiji.

Pneumatik Eagle F1 SuperSport RS, koji na tržište UUHP donosi brojna pionirska dostignuća i najavljuje pobedonosni povratak Goodyeara u svet supersportskih vozila, razvijen je u Goodyearovom razvojnom centru Hanau u Nemačkoj.

Izvor: PR Goodyear