PORODICA SE ŠIRI: Debitovao Volkswagen ID.4

Nakon što je krajem prošle godine, u Frankfurtu, predstavio ID.3, prvi električni model iz ID porodice, Volkswagen sada predstavlja i kompaktni SUV ID.4 koji će biti dostupan širom planete

Porodica Volkswagenovih električnih automobila iz ID serije upravo je dobila novog, drugog člana u vidu kompaktnog SUV modela po imenu ID.4, koji će, prema rečima čelnika VW Grupe, biti ujedno i njihov prvi globalno dostupan električni model.

Drugim rečima, za razliku od ID.3, koji je namenjen prvenstveno evropskom tržištu, ID.4 će nakon starta u Evropi, krajem ove godine, uskoro stići i na severno-američko, kao i kinesko tržište. Automobil je dugačak 4584 milimetra, što je za 103 mm duže od Tiguana, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2766 mm.

Automobil koristi Volkswagenovu MEB platformu, baš kao i ID.3, a kupcima će biti ponuđen kako u verziji sa pogonom na zadnje točkove, tako i u 4x4 konfiguraciji. Dostupno će biti četiri različita nivoa snage, kao i dva kapaciteta baterija.

Predstavljeni ID.4 First Edition poseduje elektromotor od 204 KS i 310 Nm koji pokreće zadnje točkove, a sa baterijama od 77 kWh, obezbeđuje oko 520 km autonomije. Osnovna verzija, dostupna od 2021. godine, koristiće bateriju kapaciteta 52 kWh, a elektromotor snage 147 KS ili 170 KS pokretaće zadnje točkove.

Srednji paket podrazumeva baterije kapaciteta 77 kWh, kao i snažniji elektromotor od 180 konjskih snaga, koji pokreće zadnje točkove dok će verzija sa 4x4 pogonom koristiti iste baterije, ali i elektromotor za prednju osovinu, koji u saradnji sa zadnjim, ukupno isporučuje 305 “konja”.

Što se tiče enterijera, u skladu sa električnim pogonom, i kabina je futuristički nastrojena, što će reći da se iza volana nalazi digitalna instrumentacija, dok se na sredini armaturne table nalazi displej infotejnment sistema, dijagonale 10” odnosno 12 inča, zavisno od paketa opreme.

Pored podržanog sistema komunikacije glasovnim komandama, VW ID.4 je opremljen i mnoštvom najsavremenijih sistema aktivne i pasivne bezbednosti. Tu je čitav spektar IQ Drive asistencija, uključujući pomoć pri kočenju, adaptivni tempomat, održavanje u kolovoznoj traci, itd.

Verzija namenjena evropskom tržištu proizvodiće se u Volkswagenovim pogonima u gradu Zwickau, odakle stiže i ID.3 dok će za kinesko tržište vozila dolaziti iz VW-ovih pogona u gradovima Antig i Foshan. Kada je reč o SAD, za ID.4 će biti zadužena fabrika u Čatanugi, odakle bi trebalo da dolazi i budući ID.7 (I.D. Buzz) kombi.

Što se tiče cena, Volkswagen je naveo da će ID.4 First Edition startovati od 49.950 evra, dok će First Edition Max koštati 59.950 evra. Što se tiče jeftinijih verzija, one bi trebale da stignu naredne godine, po ceni od oko 40.000 evra.

Đorđe Pavićević/TopSpeed