POHOD NA AZIJU: Škoda predstavila krosover Kushaq (VIDEO)

Škodina porodica SUV i krosover modela nastavlja da se širi, a najnoviji model, namenjen indijskom tržištu, zove se Kushaq

Nakon tri “udarna” modela – Kodiaq, Karoq i Kamiq, namenjena, pre svega, evropskom tržištu, Škoda polako kreće da “napada” i druga tržišta, tačnije kontinente, te je upravo predstavljen još jedan krosover po imenu Kushaq.

Vozilo spada u klasu kompaktnih krosovera, a namenjeno je rastućem indijskom tržištu, u okviru Volkswagenovog ambicioznog INDIA 2.0 projekta. Za osnovu se koristi MQB-A0-IN platforma kao verzije modularne MQB osnove, namenjena indijskom tržištu.

Vizuelno, i Kushaq prati aktuelni dizajnerski pravac Škode, već viđen kod pomenutih SUV i krosover modela namenjenih Evropi, sa izduženim svetlosnim grupama i LED dnevnim svetlima, praćenim velikim, višeugaonim grilom.

Za pogon su zaduženi TSI benzinski turbo motori, i to osnovni trocilindarski 1.0 TSI od 115 konjskih snaga, kao i snažnija četvorocilindarska 1,5-litarska TSI jedinica od 150 “konja”. Snaga se na točkove prenosi putem 6-stepene manuelne ili automatske transmisije, a opciono je u najvišem paketu dostupan i 7-stepeni DSG menjač.

Da je puno pažnje posvećeno i enterijeru, potvrđuje i činjenica da pored standardnih komponenti viđenih na ostalim Škodinim evropskim modelima, Kushaq raspolaže i displejom infotejnment sistema dijagonale od 10 inča, a uparivanjem sa mobilnim telefonom, dobija se i mogućnost korišćenja navigacije.

Cena vozila na indijskom tržištu, preračunato u evropsku valutu, startuje od oko 10.500 evra, dok bi najopremljenija verzija trebala da košta nešto ispod 20.000 evra.

It’s an SUV made specifically for India. And it’s a true king. With many features tailor-made for Indian customers and 95% of its parts from Indian suppliers, the KUSHAQ is made to turn heads, with its muscular lines giving it a supremely adventurous and tough demeanour. Distinctive details and the use of contrast features in line with the trim selection or colour scheme are designed to appeal to Indian customers.Click here to read more https://www.skoda-storyboard.com/en/models/kushaq/watch-the-premiere-of-the-indian-skoda-kushaq-suv/

Đorđe Pavićević/TopSpeed