Podrška kompanije Škoda borbi protiv širenja korona virusa

Škoda Auto održava organizacije i institucije koje pomažu suzbijanje širenja virusa u Češkoj, a u saradnji sa CIIRC institutom, razvila je 3D proces štampanja za proizvodnju FFP3 maski za višekratnu upotrebu

U svetlu pandemije COVID-19, ŠKODA AUTO podržava dobrotvorne organizacije, opštine i volontere na brz i sveobuhvatan način - proizvođač automobila je stavio na raspolaganje preko 200 automobila i 150 BeRider električnih skutera. Vozila se između ostalog koriste za dostavu lekova i hrane. Više od 20 gradova i organizacija već koristi ovaj vozni park, uključujući grad Brno i dobrotvorne organizacije kao što su ADRA, Crveni krst i druge.

Da bi se ova mera mogla što brže sprovesti, kolege iz različitih poslovnih jedinica usko sarađuju. Ovo uključuje članove osoblja ŠKODA AUTO DigiLab, usluge deljenja automobila HoppyGo, Uniqway – platforme za deljenje automobila za studente – i ŠKODA dilere. HoppyGo je odgovoran za upravljanje voznim parkom i redovno dezinfikuje sva vozila ozonom. Pored toga, ŠKODA tim osigurava da se podaci o trenutnim lokacijama odgovarajućih uređaja za čišćenje brzo i u celoj zemlji prosleđuju relevantnim partnerima.

Nošenje posebnih zaštitnih maski je od presudnog značaja za sprečavanje širenja korona virusa, posebno za lekare i medicinsko osoblje. Uz stručnost svojih zaposlenih, ŠKODA takođe dosprinosi i u ovom segmentu. Istraživački tim Češkog instituta za informatiku, robotiku i kibernetiku (CIIRC) na Češkom tehničkom univerzitetu u Pragu dobio je podršku razvojnog centra kompanije ŠKODA AUTO u Češanu za razvoj i sprovođenje 3D procesa štampanja FFP3 maski.

Ove maske ne samo da se odlikuju najvišim stepenom zaštite, već se zahvaljujući svom zamenljivom filteru mogu i ponovo koristiti. ŠKODA je takođe finansirala njihov razvoj, a proizvodnja je već pokrenuta maksimalnom brzinom nakon što su respiratori atestirani pre nekoliko dana. Proizvedene maske isporučuju se češkom Ministarstvu zdravlja odmah, a onda se dalje distribuiraju bolnicama i medicinskom osoblju.

Za ljude i socijalne usluge u regijama svih čeških mesta, ŠKODA je takođe omogućila direktnu finansijsku pomoć – koja do danas iznosi 10 miliona čeških kruna (oko 400.000 evra). Sve ove mere pomažu odgovornim ljudima i opštinama da starijim osobama obezbede hranu i druge proizvode neophodne za svakodnevni život ili pruže hitno potrebnu medicinsku pomoć.

Izvor: PR Škoda Srbija