PIKAP MONSTRUM: Nissan Navara-R sa 1000 „konja“!

Šta dobijete kada twin-turbo motor iz Nissana GT-R izvadite, „nasvirate“ na 1000 „konja“ i onda ubacite u pikap Navaru!?

Od kako se pojavio, Nissan GT-R R35 neprestani je izvor inspiracija kako tjuning kućama, tako i manufakturama koje spremaju vozila za razna takmičenja, bilo da je u pitanju drag, drift, brdska trka ili nešto treće.

Čak ni zvanični „kanali“ nisu odoleli da se „poigraju“ sa GT-R idejom te je tako, svojevremeno, verovatno se sećate, nastao Juke-R, sa pogonskom jedinicom i podvozjem „Godzile“.

Ovaj put, momci iz britanskog SB Motorsport, koji su zaslužni za svakako „najluđi“ GT-R R35 u Evropi – LSXR35, specijalno pripremljen za drift, odlučili su se za nesvakidašnji potez, verovatno pomalo inspirisani i Fordovim Ranger Raptorom.

Tako će serijski VR38 twin-turbo motor iz „Godzile“, pripremljen upravo za takmičenja, koji prema njihovim tvrdnjama oslobađa barem 1000 „konja“, biti ubačen u Nissan Navaru, naravno, uz sve prateće elemente, neophodne da ovaj popularni pikap funkcioniše kako je zamišljeno.

Navara će dobiti i oslanjanje od GT-R, tačnije aftermarket sistem kojeg je „potpisala“ kompanija KW & ST Suspensions, a iako nije zvanično potvrđeno, pikap će najverovatnije dobiti i kompletnu transmisiju „Godzile“, baš kao što je to svojevremeno dobio i Juke-R.

Osnivač SB Motorsporta, Steve „Baggsy“ Biagioni će na svom Youtube kanalu emitovati i episode u kojima će detaljni biti prikazana transformacija pikapa u Navara-R verziju. Prva epizoda startuje 10. juna, a svaka naredna biće emitovana tokom leta, svake druge srede u mesecu. Uživajte!

Đorđe Pavićević/TopSpeed