"PETICA" DEBITOVALA I KOD NAS: Novi BMW Serije 5 stigao u Srbiju

Nakon nedavno održane svetske premijere, novi BMW Serije 5 stigao je i u Srbiju

Ova popularna „biznis limuzina“ je jedan od najprodavanijih BMW modela na našem tržištu, a ujedno jedan od najpopularnijih automobila među savremenim poslovnim ljudima.

Krasi ga unapređen spoljašnji dizajn, dodatno pojačan osećaj luksuza u enterijeru, veća efikasnost i dinamičnost zahvaljujući elektrifikaciji pogonskog sistema i vrhunske inovacije u oblastima asistencije vozaču, upravljanju i konektivnosti.

Pored benzinskog i dizel agregata, novi BMW Serije 5 je dostupan i kao plug-in hybrid koji prati državna subvencija na kupovinu u iznosu od 3500 €, kao i subvencija prilikom registracije vozila.

Dodate su nove boje karoserije i BMW individual boje, M Sport paket sa novim i mišićavim dizajnerskim karakteristikama kao što su novi uvodnici za vazduh. Vodeći model je BMW M550i xDrive Sedan sa 4,4-litarskim V8 motorom od 530 KS dok je na našem tržištu najpopularniji model BMW 520d xDrive sa dvolitarskim dizel agregatom koji isporučuje 190 KS.

BMW Serije 5 M Sport Edition kao specijalne verzije BMW Serije 5 Sedan i nove Serije 5 Touring, dostupne su od lansiranja u ograničenom broju od 1.000 jedinica; uključuju paket M Sport, metalik boju Donington Grey (prethodno dostupnu samo za modele BMW M) i ekskluzivne, 20-inčne BMW Individual točkove sa Air Performance dizajnu u dve boje.

Plug-in hibridni asortiman proširen je na pet modela BMW Serije 5, a najnovija generacija BMW eDrive tehnologije dostupna je sada i za BMW Serije 5 Touring. Uvedena je nova mild-hybrid tehnologija za sve četvorocilindarske i šestocilindarske motore, koja obezbeđuje brži odziv na delimičnim opterećenjima i bolje ubrzanje, veću efikasnost kao i unapređen rad automatske start/stop funkcije zahvaljujući starter-generatoru snage od 8 kW/11KS.

Novi sistemi asistencije vozaču i proširene funkcije utabali su put autonomnoj vožnji - upozorenje o napuštanju trake - deo opcionalnog sistema Driving Asisstant - sada poseduje i funkciju vraćanja u saobraćajnu traku, novi Driving Assistant Professional sada uključuje aktivnu navigaciju, automatsko formiranje trake za slučaj nužde i upozorenja za raskrsnicu koja dolazi sada sa funkcijom kočenja.

BMW Serije 5 prvi put je predstavljen 1972. godine, a sada nas očekuje novo poglavlje u njegovoj istoriji. Posetite BMW salon i zakažite test vožnju novog modela BMW Serije 5.

Izvor: PR Delta Motors