PERJANICA PONUDE: Prve fotografije Porsche 911 Turbo S „procurele“ na Internet

Na Internetu su se juče pojavile prve fotografije najsnažnije verzije Porschea 911, koje su procurele na Instagram pre predviđene zvanične premijere u Ženevi

Porsche će u generaciji 992 svog kultnog modela 911, na Salonu automobila u Ženevi predstaviti kako Turbo, tako i najsnažniju Turbo S verziju, čije su fotografije ovih dana „procurele“ na Instagram.

Kako je najavljeno, Turbo i Turbo S verziju će pokretati 3,8-litarski šestocilindarski bokser opremljen sa dva turbo punjača koji bi u Turbo izdanju trebalo da raspolaže sa oko 570 konjskih snaga, dok bi Turbo S navodno oslobađao barem 620 „konja“.

Obe verzije se u odnosu na standardni 911 Carrera razlikuju po nešto drugačijem aero-paketu koji podrazumeva i šire zadnje „blatobrane“, veći „repni“ spojler, „škrge“ za usis vazduha na bokovima, kao i drugačije odbojnike napred i pozadi.

Tokom zvanične premijera na predstojećem Salonu automobila u Ženevi, biće najverovatnije poznate i cene, koje bi za Turbo trebale da startuju od oko 155.000 evra, odnosno od 190.000 evra za najskuplji Turbo S u Cabriolet izdanju.

Đorđe Pavićević/TopSpeed