PERJANICA PONUDE: Mercedes-Maybach S-klasa startovala sa prodajom

Najluksuzniji model u ponudi Mercedesa, famozna S-klasa u Maybach izdanju, predstavljena je još pre nekog vremena, a prodaja je počela ovih dana, i to po ceni od 164.565 evra sa osnovni model

Maybach izdanje Mercedesove S-klase verovatno nema potrebe previše predstavljati jer je, uz Rolls-Royce i Bentley, svakako sinonim luksuznog prevoza na četiri točka, ne samo sada, već i dok je Maybach funkcionisao kao zasebna kompanija.

Nova S-klasa Maybach koja je predstavljena nedavno, ovih dana je startovala sa prodajom, a privilegovani imaju mogućnost da za 164.565 evra (u Nemačkoj), dobiju osnovnu verziju S 580 4MATIC koji pokreće 4,0-litarski V8 twin-turbo motor od 503 konjske snage i 700 Nm obrtnog momenta.

Ako nekome ovaj motor nije „adekvatan“ imenu vozila i željenom prestižu, tu je i S 680 4MATIC verzija koja ispod „haube“ krije 6,0-litarski V12 twin-turbo motor koji raspolaže sa 612 konjskih snaga i čak 900 Nm obrtnog momenta. Naravno, ovo ima i svoju cenu, a ona iznosi od 217.323 evra.

U ponudi bi uskoro trebalo da se nađe i hibridna verzija sa rednim šestocilindarskim motorom, koju će dobiti i „obična“ S-klasa, a čija bi autonomija u čisto električnom režimu trebala da se kreće oko 100 kilometara.

Đorđe Pavićević/TopSpeed