OSVEŽENJE: Restilizovani Mercedes-AMG GLC 43

Samo dan nakon što je prikazao CLA 45 u Shooting Brake izdanju, Mercedes i njegov AMG ogranak predstavljaju restilizovani GLC 43, koji je dobio nešto moderniji izgled, ali i snažnije pogonske jedinice

Ovim „osveženjem“ obuhvaćen je kako klasični SUV, tako i GLC 43 Coupe verzija, koji su sada dobili nešto drugačiji gril, tzv. AMG Panamericana, u skladu sa aktuelnim dizajnerskim pravcem, a po ugledu na GLC 63 AMG.

Tu su i nove LED svetlosne grupe, kao i novi odbojnici napred i pozadi. Uz to, kupcima su na raspolaganju i novi naplaci u dimenzijama od 19 do 21 inč.

Što se tiče mehanike, aktuelna 3,0-litarska V6 benzinska biturbo jedinica je dobila „injekciju“ od 25 konjskih snaga tako da sada oslobađa ukupno 390 „konja“, dok obrtni moment iznosi 520 Nm, u rasponu od 2500 do 4500 obrtaja u minutu.

Snaga se preko 9-stepenog automatskog Speedshift-TCT menjača prenosi na sva četiri točka u okviru Mercedesovog 4MATIC sistema, sa raspodelom 31:69 u korist zadnje osovine. Vozaču su na raspolaganju pet različitih režima rada: Comfort, Sport, Sport+, Slippery i Individual.

Kada je reč o performansama, sprint do 100 km/h traje isto kao i ranije – 4,9 sekundi, dok je maksimalna brzina, već tradicionalno, elektronski limitirana na 250 km/h.

Cena restilizovanog modela još nije saopštena, ali se očekuje da će startovati od oko 66.000 evra dok bi Coupe verzija trebalo da bude za oko 2000 evra skuplja.

Đorđe Pavićević/TopSpeed