OSVEŽAVANJE: Honda restilizovala Civic hečbek

Honda je predstavila restilizovani Civic hečbek, koji se proizvodi u britanskoj fabrici u Swindonu, a u evropske prodajne salone stiže početkom naredne godine

Vizuelne izmene na vozilu su prilično diskretne, a sastoje se od nešto drugačijeg “nosa”, gde se sada oko maglenki nalazi plastična maska, umesto dosadašnje rešetke, na kojoj su i dodatni usmerivači vazduha.

Glavna “maska” na kojoj se nalazi Honda logotip, nešto jednostavnijeg oblika, a tu su sada i glavne svetlosne grupe u LED tehnologiji.

U paleti boja nalazi se i nova Obsidian Blue plava, a osnovni paket opreme dobio je i novi set naplataka od 16 inča. Viši paketi dolaze sa točkovima od 17 inča, u tamno-sivoj nijansi.

Što se tiče pogonskih jedinica, one su ostale nepromenjene, te je tako moguće kupiti osnovni trocilindarski 1.0 turbo benzinac, snažniji 1.5 VTEC turbo ili 1,6-litarski i-DTEC turbo dizel.

Enterijer je gotovo identičan kao i pre, uz izmenjeni panel na armaturnoj tabli ispred suvozača, ali je zato unapređen infotejnment sistem, pre svega po pitanju lakše upotrebe, dok je najviši paket opreme dobio i vozačko elektro-podesivo sedište u osam pravaca.

Kako je najavljeno, cena restilizovanog Civica trebala bi da bude za oko 500 evra viša u odnosu na aktuelni model, a prve isporuke očekuju se već u januaru 2020. godine.

Đorđe Pavićević/TopSpeed