OFANZIVA SE NASTAVLJA: Ferrari 488 GT3 Evo (VIDEO)

Ferrari je ove godine predstavio pregršt modela, verovatno kao nikada ranije, a najnoviji u nizu jeste 488 GT3 Evo namenjen trkačkoj stazi

Ferrari je ove godine baš u ofanzivi što se tiče novih modela, te je planirano da se do kraja 2019. predstavi pet novih automobila (ostao je samo „misteriozni“ GT model). U međuvremenu, stiže još jedan novitet, i to namenjen trkačkoj stazi, a nosi oznaku 488 GT3 Evo.

Kao što i samo ime nagoveštava, namenjen je takmičenjima privatnih timova u GT3 šampionatima širom sveta, a kako u Ferrariju tvrde, za optimizaciju aerodinamičkih komponenti, pre svega prednjeg odbojnika i spojlera, utrošeno je čak 18.000 radnih sati!

Takođe, 488 GT3 Evo ima i nešto duže međuosovinsko rastojanje, a u odnosu na 488 GTE, Evo je za 2,4 kilograma lakši. Interesantno je i to da 488 GT3 Evo može biti opremljen i drugačijim „branikom“ namenjenim Endurance trkama na kojem se nalazi i dodatno osvetljenje za vožnju noću.

Pogonski agregat je i dalje nepromenjen, što će reći 3,9-litarski V8 twin-turbo koji oslobađa 670 konjskih snaga i 760 Nm obrtnog momenta, s tim da je modifikacijom softvera računarske jedinice motora, isporuka obrtnog momenta sada nešto linearnija i „mekša“.

Đorđe Pavićević/TopSpeed