OD SADA I NA STRUJU: Lako komercijalno vozilo Opel Vivaro dobija električnu verziju

Ofanziva elektrifikacije iz Opela se nastavlja jer već tokom 2020. godine, Opel Vivaro će biti u ponudi i kao čisto električno vozilo koje dobija pogon iz baterija

Kupci će tada moći da biraju između dve veličine baterija, u zavisnosti od svojih potreba. Novi Opel Vivaro-e će biti dostupan sa baterijom od 50 kWh i dometom do 200 kilometara i sa baterijom od 75 kWh i dometom do 300 km prema WLTP standardu. Isporuke bez emisije štetnih gasova postaju vrlo bitne u urbanim područjima i potražnja za električnim lakim komercijalnim vozilima će rasti u skladu sa tim zahtevima.

Vivaro-e je postavljen na varijabilnu EMP2 platformu grupe, koja omogućava korišćenje kako konvencionalnih tako i elektrifikovanih pogonskih jedinica. Vivaro-e proširuje Opelovu gamu vrlo efikasnih lakih komercijalnih vozila. Sledeće električno lako komercijalno vozilo – Opel Combo-e – dolazi tokom 2021.

„Opel ide električno. Svi Opelovi modeli će biti elektrifikovani do 2024.” rekao je izvršni direktor Opela, Michael Lohscheller. „Kupci će tada moći da izaberu električnu varijantu svakog modela. Elektrifikovana laka komercijalna vozila će biti posebno bitna za „poslednji kilometar” u urbanim uslovima, na primer, za putnički kombi ili dostavno vozilo. Elektrifikovane verzije Opela Combo Life, Combo Cargo i Zafira Life uslediće 2021.”

Izvor: PR Opel Srbija