NOVI KOMPAKTNI KROSOVER: Hyundai Bayon stiže 2021. godine

Hyundai je po prvi put zvanično potvrdio da naredne godine na tržište stiže potpuno novi kompaktni krosover po imenu Bayon

Evropsko tržište će od naredne godine biti bogatije za još jedan kompaktni krosover, koji će biti direktan konkurent Ford Pumi i Toyoti Yaris Cross. U pitanju je Hyundai Bayon, kojeg je južnokorejski gigant i zvanično najavio ovih dana.

Kako je najavljeno, Bayon će biti najmanji SUV/krosover u ponudi Hyundaija, pozicioniran ispod aktuelnog modela Kona, a logično je za pretpostaviti da će i KIA u dogledno vreme na tržište izbaciti svoju verziju, bliskog „rođaka“.

Iako tehnički detalji nisu navedeni, pretpostavlja se da će motorizacija biti slična onoj iz i20, što će reći atmosferski 1,2-litarski benzinac od 85 konjskih snaga ili 1,0-litarski turbo od 100 KS sa mild-hybrid tehnologijom, odnosno snažnija jedinica od 120 „konja“.

Uz navedene pogonske jedinice, isporučivaće se 5-stepena ili 6-stepena manuelna transmisija, a dostupan će biti i 7-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom. Nije poznato da li će nova manuelna automatizovana transmisija koju je KIA razvila, stići i u Bayon.

Hyundai Bayon se u prodaji na evropskom tržištu očekuje sredinom 2021. godine.

Đorđe Pavićević/TopSpeed