Novi BMW Serije 4 Coupe dostupan je za poručivanje na našem tržištu

Nakon nedavno održane svetske premijere, potpuno novi model BMW Serije 4 Coupe od sada je dostupan za konfigurisanje i poručivanje u Srbiji, a prvi modeli nas očekuju već u septembru

Novi BMW Serije 4 Coupe ima oštriji karakter od prethodnika, jer je značajno ojačana karoserija pretrpela velike ismene i osigurava bolje performanse. Nova Serija 4 ima istu platformu kao i aktuelna Serija 3, s tim da je ukupna dužina za 128 milimetara veća u odnosu na model prethodne generacije i iznosi od 4.768 mm. Težište je, u odnosu na BMW Serije 3, niže za 21 milimetar, dok je raspon zadnjih točkova veći za 23 milimetra.

Prednji deo ovog modela revolucionarnijeg je dizajna od ostatka BMW game i umesto u širinu, sada se poznati “BMW bubrezi” šire u visinu, dok zadnji deo vozila odlikuju LED svetla sa svetlosnim vlaknima u obliku slova L i velikim trapezoidnim izduvima.

U svojoj standardnoj opremi ima automatski osmostepeni Steptronic menjač, dok opciono može biti u sportskoj verziji. Inteligentni pogon na sve točkove xDrive na početku će biti dostupan za dve verzije modela, 420d xDrive Coupé i M440i xDrive Coupé dok su u planu još dva od marta 2021. godine - 430d xDrive Coupé i M440d xDrive Coupé.

Dizajn enterijera tradicionalno je orijentisan ka vozaču, a moguće je dobiti Live Cockpit Professional koji se sastoji od centralnog informacionog ekrana od 10,25 inča i instrumentacije dijagonale 12,3 inča. Ovaj model poseduje i najaktuelnije sisteme asistencije u vožnji - upozorenje na sudar sa automatskim kočenjem i upozorenje za napuštanje trake deo su standardne opreme.

Startna cena ovog modela je 40.990 evra za 420i Coupe, dok će, trenutno najsnažnija, M Performance verzija, M440i xDrive Coupe, koštati od 61.990 evra.

Više o ovom modelu možete saznati na bmw-4-series-kupe.

Izvor: PR Delta Motors