NEMAČKA REVOLUCIJA: Prve fotografije nove Mercedesove S-klase!

Na Internet su juče “procurele” prve nezvanične fotografije nove Mercedes-Benz S-klase, i to u minimalnoj “kamuflaži”, pre nego što se premijerno pojavi drugom polovinom ove godine

Po ustaljenoj “praksi” po kojoj prve fotografije popularnih i iščekivanih modela prvo “procure” preko nezvaničnih izvora na Internet, i prototip nove Mercedes-Benz S-klasa je ovih dana stigao u javnost, i to minimalno “maskiran”.

Kao što se sa fotografija može primetiti, dizajn prednjeg i zadnjeg dela značajno se razlikuje od aktuelnog modela i može se reći da je pre revolucija, nego li evolucija postojećeg dizajna.

“Nosom” dominira veliki hromirani gril sa tri horizontalne rešetke, a upadljiv je i spliter, integrisan u prednji odbojnik, sa usisnicima vazduha za hlađenje kočnica.

Pozadi su upradljiva potpuno nove svetlosne grupe, trouglastog oblika, koje pomalo podsećaju na one koje su debitovale kod novog CLS-a. Takođe, tu su i dve hromirane “pljosnate” izduvne cevi , integrisane u difuzor vazduha ispod odbojnika.

Kada je reč o enterijeru, tu je očigledno da su hi-tech gedžeti preuzeli dominantnu poziciju, te se ispred vozača nalazi, još kao uvek prototip, veliki digitalni displej, dok centralnom konzolom apsolutno dominira veliki “ekran”, po ugledu na Tesla automobile.

Inače, nova S-klasa, pored plug-in hibridnih pogonskih jedinica, dobiće i potpuno električnu verziju, u okviru EQ game, koja će poneti oznaku EQS, a koja bi trebala da ima autonomiju od oko 500 km.

Đorđe Pavićević/TopSpeed