NEMA PREDAJE: Novi Subaru Outback stiže u Evropu

Lepa vest za sve ljubitelje Subaru brenda - nova, šesta generacija modela Outback, tokom aprila stiže i na evropsko tržište

Iako je na osnovu izuzetno loših prodajnih rezultata u Evropi u protekloj godini, Subaru ozbiljno razmatrao povlačenje sa Starog kontinenta, „predaje“ ipak nema budući da nova, šesta generacija karavana Outback (nekadašnji Legacy Outback) stiže na evropsko tržište.

Za sada je okvirni plan da novi model u Evropu stigne tokom aprila, najkasnije početkom maja (8. maj je potvrđen za nemačko tržište), i to prvo na tržišta koja su tradicionalno najveći „potrošači“ Subaru vozila.

Znatno moderniji u odnosu na svog prethodnika, novi Outback se može pohvaliti i daleko većom čvrstinom i krutošću šasije/karoserije, a tu je i novi X-Mode režim rada, podešen za vožnju po snežnoj ili blatnjavoj podlozi.

Ono što, barem za sada, evropski model neće dobiti jeste novi 2,4-litarski turbo benzinac od 260 konjskih snaga već će kupci morati da se zadovolje sa „starim“ 2,5-litarskim atmosferskim bokser agregatom od 182 „konja“.

Cene za sada nisu saopštene, ali se očekuje da će biti nešto više u odnosu na dosadašnji model, koji u Nemačkoj startuje od 38.490 evra.

Đorđe Pavićević/TopSpeed