NAPOKON I ZVANIČNO: Predstavljen Lamborghini Aventador SVJ

24/08/2018.

Na Pebble Beach Concours d'Elegance manifestaciji, Lamborghini je zvanično predstavio najbrži serijski automobil na Nurburgringu – Aventador Super Veloce Jota

Kao što smo juče najavili, Lamborghini je na Pebble Beach manifestaciji napokon skinuo veo sa najbržeg serijskog automobila na Nurburgringu – Aventador Super Veloce Jota! Automobil pokreće 6,5-litarski V12 motor od 770 konjskih snaga i 720 Nm obrtnog momenta.

Snaga se isporučuje na sva četiri točka preko 7-stepenog ISR menjača, a Aventador SVJ je opremljen i sistemom upravljanja na četiri točka, što poboljšava agilnost inače prilično velikog vozila, koji je nedavno postavio rekordno vreme na Nurburgringu za serijska vozila od 6:44,97.

Zvanični podatak za ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 2,8 sekundi, do 200 km/h treba mu 8,6 sekundi dok maksimalna brzina premašuje fantastičnih 350 km/h!

Pored Aventadora SVJ, Lamborghini je prikazao i limitiranu ediciju SVJ 63, posvećenu osnivanju fabrike automobila 1963. godine, a možda već pogađate, biće proizvedeno svega 63 primerka. Cena novog Lamborghini modela još uvek nije poznata...

Đorđe Pavićević/TopSpeed