NAJSNAŽNIJI LAV: Peugeot 508 PSE sa 360 „konja“

Peugeot Sport Engineered ogranak je predstavio PSE verziju modela 508 koja je sa 360 konjskih snaga ujedno i najsnažniji serijski model ovog proizvođača u ponudi

Bogato sportsko nasleđe Peugeot brenda, i to u različitim disciplinama – od WRC-a, preko Endurance šampionata, pa do Dakar relija i Pikes Peak brdske trke, sumirano je novom verzijom modela 508, iza kog stoji Peugeot Sport Engineered (PSE) ogranak.

U pitanju je 508 PSE, dostupan kako u limuzinskom, tako i karavanskom izdanju, neznatno drugačijem u odnosu na standardni 508 – tu su novi naplaci od 20 inča, aerodinamički elementi na prednjem „braniku“ u vidu tzv. vingleta, dok su difuzor i kućišta retrovizora u crnoj finišu.

Za pogon je odabrana hibridna jedinica koja se sastoji iz 1,6-litarskog turbo benzinca od 200 konjskih snaga kao i dva elektromotora – jedan od 110 KS za prednju osovinu, a drugi od 112 KS za zadnje točkove. Kombinovano, isporučuju ukupno 360 konjskih snaga i 520 Nm obrtnog momenta.

Snaga se preko 8-stepenog automatskog menjača isporučuje na sva četiri točka, a prema fabričkim podacima, ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h iznosi 5,2 sekunde, dok je maksimalna brzina elektronski limitirana na 250 kilometara na čas.

Inače, za snabdevanje električnom energijom pomenutih elektromotora brinu se litijum-jonske baterije, kapaciteta 11,5 kWh, koje obezbeđuju autonomiju od oko 50 kilometara kada se automobil vozi u čisto električnom režimu. Prema podacima, potrebno je oko dva sata da se baterije u potpunosti napune.

Peugeot 508 PSE ima i nešto širi trag točkova, nove amortizere sa tri režima rada, unapređen kočioni sistem sa četvoroklipnim čeljustima i diskovima prečnika 380 mm napred dok se dobro prianjanje brinu sportki Michelin Pilot Sport 4S pneumatici.

Što se tiče enterijera, one je prepoznatljiv iz „običnog“ 508, sa i-Cockpit digitalnom instrumentacijom i displejem od 10“ infotejnment sistema, a primetni su i jarko zeleni detalji PSE ogranka, kako na volanu, tako i na sedištima, presvučenim kombinacijom kože i alkantare.

Đorđe Pavićević/TopSpeed