NA KORAK DO ARISTOKRATIJE: Volkswagen Arteon Shooting Brake debituje 24. juna!

Volkswagen će krajem juna zvanično predstaviti restilizovani Arteon, a uz njega, premijeru će imati i Shooting Brake, odnosno karavan verzija pomenutog modela

Luksuzni kupe sa četvora vrata, model Arteon, koji je pozicioniran iznad aktuelnog Passata, 24. juna će dobiti svoje “osveženo” izdanje, nakon tri godine provedene na tržištu, a paralelno sa restilizovanim Arteonom, Volkswagen će predstaviti i karavan, odnosno Shooting Brake verziju ovog modela.

Tim povodom, Volkswagen je ovih dana prikazao rendere ovih modela, restilizovanog Arteona i Shooting Brake verzije, koji, barem na objavljenom crtežu, izgleda zaista impresivno i možda čak i atraktivnije nego li aktuelni kupe sa četvora vrata.

Što se pogonskih jedinica tiče, Shooting Brake će dobiti sve agregate koji se nalaze i u kupeu, što će reći 2,0-litarske turbo benzince i dizele, ali uz 48-voltni mild-hybrid sistem. Najavljena je i ultimativna “R” verzija koju će pokretati dobro poznati 2.0 TSI EA888 motor koji bi trebao da oslobađa 335 konjskih snaga.

Đorđe Pavićević/TopSpeed