MUZIKA NA STRUJU: Debitovao Hyundai Ioniq 5 (VIDEO)

Nakon višemesečnih najava i tizer fotografija, Hyundai je zvanično predstavio prvi model u okviru novog, električnog brenda koji nosi naziv Ioniq 5

U poslednje vreme, praksa mnogih proizvođača automobila je da za specifične modele, bili oni superluksuzni, sportski, pa čak i električni, „otvaraju“ zasebne brendove pod kojim će se pomenuti automobili proizvoditi.

Japanci su to davno uradili na američkom tržištu, pa smo dobili Acuru, Lexus i Infiniti, zatim je Citroen osnovao DS Automobiles, a SEAT nedavno „odvojio“ Cupra modele u zaseban brend. Hyundai je već krenuo sličnim putem i pokrenuo luksuzni brend Genesis, a sada, za električne automobile, startuje Ioniq.

Prvi model predstavljen u okviru Ioniq brenda jeste Ioniq 5, hečbek dužine 4635 mm, koji „koketira“ sa proporcijama krosovera, inspirisan Hyundai 45 EV konceptom, a koji vešto kombinuje u sebi dozu futurističkog i retro dizajna.

Baziran je na novoj E-GMP platformi (Electric Global Modular Platform), koja je, kao što se i iz naziva može zaključiti, namenjena specijalno električnim vozilima, a njena modularnost omogućiće joj da bude osnova i za naredne modele – limuzinu Ioniq 6 i SUV Ioniq 7.

Suština modela jeste električni pogon, koji se nudi u dve verzije – osnovna, sa jednim elektromotorom koji pokreće zadnje točkove, kao i snažnija koja poseduje dva elektromotora i 4x4 pogon. Dostupne su baterije kapaciteta od 58 kWh, kao i one za „produženi domet“ od 72,6 kWh.

Verzija sa jednim elektromotorom raspolaže sa 170 KS, odnosno 217 „konja“ u slučaju većih baterija (350 Nm kod obe verzije), a do 100 km/h stiže za 8,5 odnosno 7,4 sekundi. Verzija sa dva elektromotora ima 235, odnosno 305 „konja“ (605 Nm kod obe verzije), a sprint do „stotke“ obavlja za svega 6,1 odnosno 5,2 sekunde.

Treba napomenuti i to da je maksimalna brzina limitirana na 185 km/h. Deklarisana autonomija iznosi 470 kilometara, a vreme punjenja baterija, koristeći 220 kW punjač jednosmerne struje, iznosi svega 18 minuta, računajući punjenje od 10% do 80% kapaciteta baterije, pri naponu od 800 V.

Što se enterijera tiče, futuristički dizajn je ovde najdominantnije, pre svega, u vidu dvostrukog displeja, dijagonale 12 inča svaki, koji se koristi za glavnu instrumentaciju (levi displej), dok je onaj na centralnoj konzoli namenjen infotejnment sistemu.

Ioniq 5 koristi i napredni head-up displej kod kojeg je implementiran sistem tzv. proširene realnosti, sve u službi asistencije vozaču i povećanja aktivne bezbednosti, koji koristi prednje kamere, radar, senzore i GPS podatke kako bi držao vozilo u kolovoznoj traci i na bezbednom odstojanju od vozila ispred.

Cena Ioniq 5 u tzv. Project 45 ediciji (analogno First Edition modelima) iznosi 59.550 evra, a biće limitirana u 3000 primeraka. Nakon nje, stiže i „obični“ Ioniq 5, čija će cena biti naknadno publikovana.

Power your world. ​Welcome to the World Premiere of the Hyundai IONIQ 5. The latest EV that redefines Electric Mobility lifestyle and enables you to power your world.​​The IONIQ 5 caters to diverse lifestyles without constraints to your daily life. The EV combines customizable space and eco-friendly materials with outstanding technology and design. IONIQ 5 leads us to a better, brighter, more sustainable world.​Please stay tuned for upcoming stories with IONIQ 5! ​▶ Discover more : ​Global: https://www.hyundai.com/worldwide/en/ioniq/ioniq5Korea: https://www.hyundai.com/worldwide/ko/ioniq/ioniq5Europe: https://www.hyundai.com/eu/ioniq5▶ Online reservations open for selected EU customer from 23rd Feb 8:10 AM CEST Germany: https://www.hyundai.com/de/ioniq5 UK: https://www.hyundai.com/uk/ioniq5 France: https://www.hyundai.com/fr/ioniq5   Norway: https://www.hyundai.com/no/bilmodeller/ioniq-5.html   Netherlands: https://www.hyundai.com/nl/modellen/IONIQ-5.html** Some of the displayed images are artistic impressions and purely for illustrative purpose only.

Đorđe Pavićević/TopSpeed