MOL SERBIA: Besplatna provera dečjih sedišta

Od prošle godine, na MOL Serbia servisnim stanicama širom Srbije, roditeljima vozačima je omogućeno da u nekoliko minuta, bez nadoknade, provere da li su pravilno postavili dečije sedište u svojim vozilima

Uloga dečijih auto sedišta u svakodnevnom životu roditelja vozača mnogo je više od zakonske obaveze, jer ona imaju zadatak da pruže bezbednost i zaštite dete u saobraćaju. Ukoliko su pravilno postavljena, dečija sedišta u slučaju saobraćajne nezgode mogu spasiti život.

Od prošle godine na MOL Serbia servisnim stanicama širom Srbije, roditeljima vozačima je omogućeno da u nekoliko minuta, bez nadoknade, provere da li su pravilno postavili dečije sedište u svojim vozilima. Zaposleni na servisnim stanicama, koji su prošli obuku Agencije za bezbednost saobraćaja, savetuju roditelje i kako da deca tokom vožnje budu bezbedna.

U okviru projekta „Igra je za decu, dečiji život nije igra“, nedavno je raspisan i konkurs na društvenim mrežama kojim su MOL Serbia i Agencija za bezbednost saobraćaja pozvale roditelje iz Nove Pazove, Knjaževca, Bačke Palanke i Sremske Mitrovice da do 16. septembra na svojim profilima na društvenim mrežama postuju crteže dece na temu putovanja, a 12 najkreativnijih će biti nagrađeni sedištima za decu od 9 do 36 kg.

Podaci studije o bezbednosti u saobraćaju pokazuju da se pravilnom upotrebom auto-sedišta smanjuje smrtnost dece pri sudarima za preko 50 %, a novorođenčadi čak za oko 70 procenata!

Izvor: PR MOL Serbia