Karavan Mercedes A-klasa limuzina u Srbiji i Crnoj Gori

Popularna A-Klasa je po prvi put dobila svoju limuzina verziju! Budite među prvima koji će upoznati i testirati ovu kompaktnu, sportsku limuzinu u Novom Sadu, Čačku, Zlatiboru i Podgorici

Karavan A-klasa startuje u subotu, 21. septembra 2019. godine na centralnom trgu u Novom Sadu gde će AK Mikom d.o.o. pored ovog potpuno novog modela prikazati i druge novitete iz Mercedes-Benz portfolija – praktičnu B-klasu, moderni CLA, uvek aktuelnu E-klasu i elegantni CLS.

Karavan A-klasa limuzina nastavlja se 27. i 28. septembra u centralnoj Srbiji. Ovlašćeni Mercedes-Benz partner, Jevtović-Cars d.o.o. prikazaće svim zainteresovanima u Čačku, Užicu i na Zlatiboru ovaj atraktivan model. Novi CLA će takođe biti deo ovog karavana.

U periodu od 29. septembra do 2. oktobra, glavni grad Crne Gore biće domaćin karavanu A-klasa limuzina. Podgorička publika će imati priliku da premijerno isproba ne samo limuzinsku verziju A-klase, već i moderni Mercedes-Benz GLC, novu B-klasu, ali i ekskluzivan GT AMG 4-Door. Ovlašćeni Mercedes-Benz partner, Ljetopis Automotive d.o.o. organizovaće i druženje sa gostima svakog dana nakon test vožnji u svom salonu. Prisutni će imati prilike da se upoznaju i sa drugim modelima iz Mercedes-Benz game vozila koja će ovom prilikom biti izložena: poznati terenac GLE, atraktivni CLA, praktična V-klasa, ali i tradicionalno popularne limuzine C-klasa i E-klasa.

Predstavljena publici u Beogradu prvi put na Međunarodnom salonu automobila marta 2019. godine, A-klasa limuzina nalazi se u samom vrhu kompaktnog segmenta kad je u pitanju prostor za glavu u zadnjem delu, dok široki otvor prtljažnika omogućava praktičan i lak utovar i istovar čak i većeg prtljaga. Model limuzine poseduje i sve poznate vrline A-klase. Tu spadaju moderni, efikasni motori, visok nivo sigurnosti zahvaljujući vrhunskim sistemima asistencije u vožnji, kao i intuitivni i pametni infotaiment sistem MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Pored toga, nova A-klasa limuzina ima najmanji aerodinamični otpor čime brani svetski rekord modela CLA Coupe. Dobra aerodinamika presudni je faktor i za niske vrednosti potrošnje goriva.

A-klasa limuzina je pravi izbor za sve koje traže kompaktnu, sportsku limuzinu, sa odvojenim prtljažnikom. Ona ujedno predstavlja ulazni model u svet Mercede-Benz premijum limuzina. Zajedno sa modelima C-klase, E-klase i S-klase, Mercedes-Benz danas poseduje najkompletniju ponudu premijum limuzina.

Izvor: PR Mercedes Srbija