JOŠ UVEK MISTERIJA: Kako će izgledati Volkswagen Nivus? (VIDEO)

Volkswagen bi uskoro trebalo da predstavi kompaktni SUV Coupe pod imenom Nivus, kojeg je nedavno i zvanično najavio, a u međuvremenu su neki auto-entuzijasti publikovali svoja viđenja

Volkswagen je početkom decembra najavio potpuno novi, kompaktni SUV kupe Nivus, koji bi trebalo da bude baziran na MQB A0 platformi, koji koristi i VW T-Cross, ali i SEAT Arona.

Model je najavljen putem „tizer“ videa, na kojem je zaista teško videti nešto detaljnije, ali su zato auto-entuzijasti, kao što je Kleber Silva, uzeli stvar u svoje ruke i predstavili svoje viđenje novog krosovera.

Naravno, ove rendere treba uzeti sa „debelom rezervom“ budući da je Silva koristio nedavno predstavljeni Audi e-tron Sportback kao osnovu, na koju je „prikačio“ Volkswagenove elemente.

A Volkswagen confirma nesta quarta-feira o nome oficial do projeto New Urban Coupe: Nivus. Chamado até então como T-Sport, o modelo é uma derivação crossover do Polo, com altura do solo elevada e teto curvo e alongado, com caimento estilo cupê. O modelo será lançado no segundo trimestre de 2020.

Debi ovog automobila je predviđen u Brazilu, koje bi trebalo da bude i primerno tržište, barem u početku, a za sada možemo samo da nagađamo o motorizaciji, koja bi za brazilsko tržište, pored 1.0 TSI, mogla da podrazumeva i flex-fuel motor koji koristi etanol za pogonsko gorivo.

Đorđe Pavićević/TopSpeed