JOŠ JEDAN KROSOVER: Uskoro stiže Hyundai Bayon!

Hyundai je, nakon sportskog krosovera Kona N, upravo najavio još jedan, potpuno novi model po imenu Bayon, koji bi trebalo da se pozicionira ispod aktuelne Kone

Dok tržište limuzina lagano nestaje, dotle su krosoveri u fazi „eksplozije“, tako da gotovo da više i nema proizvođača automobila koji u svojoj ponudi nema barem jedan, a često i nekoliko krosover, odnosno SUV modela.

Hyundai je dobar primer prilično popunjene game SUV/krosover modela, te se ispod velikog Vera Cruz nalazi popularni Santa Fe, ispod njega Tucson, pa zatim Kona, a uskoro stiže još kompaktniji model po imenu Bayon.

Reč je o automobilu baziranom na platformi koju koristi model i20, što će reći subkompaktnom krosoveru, koji bi trebao da bude konkurent nedavno predstavljenoj Toyoti Yaris Cross, Nissan Juke, Ford Pumi, Opel Mokki, itd.

Hyundai je prikazao i par „tizer“ fotografija koje nagoveštavaju prilično atraktivan i radikalan dizajn, barem kada su svetlosne grupe u pitanju. Što se tiče pogona, pretpostavlja se da će deliti motore sa i20, tako da očekujemo 1,2-litarski atmosferski benzinac od 85 KS, kao i 1,0-litarski mild-hybrid turbo od 100 i 120 „konja“.

Đorđe Pavićević/TopSpeed