IZA KULISA: Rossi na samo sekundu i po od Hamiltona, a bilo je i okretanja i padova! (VIDEO)

Ovonedeljna „menjaža“ između Rossija i Hamiltona bila je pravi marketinški „bum“, ali šta se tačno dešavalo na stazi što kamere i foto-aparati nisu prikazali!?

Interesantan događaj koji je upriličio Monster Energy, u kojem su Valentino Rossi i Lewis Hamilton zamenili svoje trkačke „mašine“ bio je pun pogodak, međutim, pored „ušminkanih“ PR saopštenja i prateće multimedije, nismo dobili više informacija.

No, kako to u današnje vreme biva, teško je zaista sakriti neke od informacija o događaju u kojem učestvuje veći broj ljudi. Tako su i ovaj put, informacije počele polako da „cure“ par dana nakon „menjaže“ na stazi Ricardo Tormo.

Iako je ovaj događaj bio više promotivnog karaktera, bez neke želje za postavljanjem rekorda, Hamilton i Rossi su na stazi postavili neka referentna vremena u svojim „mašinama“, koja su služila da se vidi napredak ova dva šampiona nakon zamene, odnosno prelaska „tuđu mašinu“.

Tako je Valentino Rossi uspeo da postavi vreme koje je za oko sekundu i po bilo sporije od Hamiltonovog, što je odličan rezultat, dok je Lewis Hamilton, s druge strane, bio za oko četiri sekunde sporiji od Rossijevog vremena na Yamahi, što je opet sasvim respektabilno vreme, imajući u vidu da je MotoGP mašina zaista „divlja zver“!

No, nije sve baš prošlo sasvim glatko, budući da je, prema prvim informacijama, bilo i okretanja na stazi, pa i padova. Tačnije, Rossi je, navodno, tri puta tokom dana izgubio kontrolu na Mercedes-AMG W08, „gurajući“ ga do krajnjih granica, dok je Hamilton doživeo pad na M1-ici, ali bez većih posledica.

In a historic moment for both Lewis Hamilton and Valentino Rossi, and their respective sports, the pair completed an unprecedented track day as each swapped machinery at the Circuit Ricardo Tormo.Valentino Rossi drove The Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+, a car that won the 2017 FIA Formula One World Championship with Mercedes-AMG Petronas Motorsport at the hands of Lewis Hamilton, whilst Lewis rode the 2019 Monster Energy Yamaha MotoGP YZR-M1 bike that only weeks earlier had been piloted by Valentino at the very same circuitF1 news, HD photos and more on our website https://www.nextgen-auto.com

Đorđe Pavićević/TopSpeed