INSPIRISAN SPORTOM: Hyundai Tucson N Line

Hyundai je potpuno novu generaciju SUV modela Tucson, koji je nedavno debitovao, sada predstavio i u N Line paketu opreme koji je inspirisan sportskim „N“ modelima ovog južnokorejskog proizvođača

Nova, četvrta generacija Hyundai Tucson SUV modela, koja je debitovala u septembru prošle godine, upravo je dobila i svoj „sportski“ paket u vidu N Line opreme, po ugledu na čistokrvne sportske modele „N“ serije.

Naravno, ovaj paket je više vizuelnog karaktera, bez nekih značajnijih sportskih aspiracija kada su u pitanju tehničke karakteristike, kao što to, uostalom, rade i brojni drugi proizvođači automobila.

Sve popularija „N“ serija kod Tucsona se manifestuje u vidu nešto drugačijeg grila napred, na kojem se nalazi i N Line oznaka, dok su „branici“ napred i pozadi nešto masivniji u odnosu na „obični“ model.

Pozadi se nalazi krovni spojler, agresivniji i upadljiviji difuzor vazduha, ispod kojeg „izviruju“ dve dvostruke izduvne cevi. Kupcima je na raspolaganju paleta od sedam boja, uključujući i Shadow Grey sivu, koja je postala „zaštitni znak“ sportske N-serije modela.

U enterijeru su primetne diskretne dekoracije u „N“ stilu, sa crvenim ukrasnim koncem, „N“ logotipima i metalnim pedalama, odmorištem za levu nogu i pragovima vrata.

Što se samih performansi i vozne dinamike tiče, Hyundai je unapredio opciono elektronski kontrolisano oslanjanje koje sada pruža više zabave, a na raspolaganju su mild-hybrid benzinski motori od 150 i 180 konjskih snaga, dizel od 150 „konja“, hibrid od 230 KS dok se ove godine očekuje i plug-in hibrid verzija od 265 „konja“.

Đorđe Pavićević/TopSpeed