I MAJSTORI GREŠE: Bivši F1 vozač u Monaku slupao McLaren Senna LM!

Da su moderni hipersportski automobili, i pored svih „asistencija“, itekako zahtevni za vožnju, dokazao je i udes jednog McLaren Senna Le Mans koji je ovih dana slupan u Monaku, a za čijim volanom je bio bivši F1 vozač

Da bogataši, koji osim ljubavi prema skupim i egzotičnim automobilima, malo šta imaju zajedničko sa svetom na četiri točka, relativno često „lupaju“ svoje skupocene „igračke“, na to smo već i navikli, međutim, ponekad i neki profesionalac izgubi kontrolu i uništi egzotiku na četiri točka.

Upravo to se ovih dana, kako navode mediji, dogodilo Adrianu Sutilu, bivšem F1 vozaču, koji je na ulicama Monte Karla slupao McLaren Senna, i to još limitiranu Le Mans ediciju, koja je napravljena u svega 20 primeraka, za najvernije i najbogatije klijente.

Još uvek nije poznato kako je do udesa došlo niti da li je Sutil zaista bio za upravljačem ili je samo „pozajmio“ svoj Senna LM nekome ko je, očigledno, mnogo manje vičan vožnji. U svakom slučaju, šteta je poprilična, i to na vozilu koje košta oko 1,5 miliona evra!

Đorđe Pavićević/TopSpeed