HIT U NAJAVI: VW T-Cross startovao u Srbiji

Najmanji i dugoočekivani Volkswagenov SUV T-Cross startovao je s prodajom na domaćem tržištu

Kompanija Porsche SCG, generalni uvoznik za vozila marki VW, Audi, SEAT i Porsche, organizovala je za predstavnike medija statičnu prezentaciju novog modela u Muzeju iluzija u Beogradu, u nameri da ovaj urbani, inovativni i nesvakidašnji model predstavi sebe i iluziju kao racionalnu i stvarnu pojavu. Očekivanja importera su zaista velika, baš kao što je i interesovanje publike u Srbiji za ovu, sve popularniju vrstu automobila.

VW T-Cross je ponikao na platformi Pola i sa dimenzijama 4.108/1.760/1.550 mm, od njega je duži (55 mm), širi (9 mm) i viši (113mm). U duhu kompaktnih SUV modela ponuda prostora i funkcionalnost kabine bili su prioritet za konstruktore. Tako je kabina dobila zadnju klupu koja se pomera za čak 14 centimetara po dužini čime je omogućena varijabilna zapremina prtljažnika od 385 do 455 litara. Preklapanjem zadnjih sedišta koristan prostor raste na 1.281 litar.

Da mu je ciljna grupa prvenstveno mlađa populacija VW T-Cross nagoveštava paletom veselih, pastelnih boja, ali i time što pruža širok spektar digitalizacije. Osim opcije bežičnog punjenja za smartphone, na raspolaganju mogu biti do četiri USB porta (dva napred i dva pozadi).

Takođe uz doplatu dostupan je sistem za otključavanje i pokretanje automobila bez ključa, kao i digitalni kokpit koji uključuje sistem za informacije i zabavu kojim se upravlja preko ekrana od 8 inča osetljivog na dodir, a tu je i poslednja generacija aktivnog info displeja (Active Info Display).

Ističe se i bogat skup sigurnosnih asistencija kao što su front assist sa radarom i funkcijom kočenja u slučaju opasnosti, lane assist pomoć za održavanje putanje u kolovoznoj traci, nadzor mrtvih uglova blind spot assist, trafic jam assist za stani kreni režim u gradskim gužvama, adaptivni tempomat, Rear Traffic Alert upozorenje na vozila bočno nazad, itd.

Od pogonskih agregata kupcima je ostavljen izbor između benzinskih trocilindarskih TSI motora zapremine 1,0 litara (100 i 115 KS) i 1.6 TDI dizela od 95 KS. Osnovni benzinac dolazi isključivo sa ručnim petostepenim menjačem, ostale verzije nude izbor između ručnog šestostepenog ili automatskog sedmostepenog DSG menjača.

Uvoznik je pripremio specijalnu ponudu povodom početka prodaje, a ona se odnosi na model VW T-Cross Life 1.0 TSI (115 KS), koji umesto 19.157 evra staje 17.490 evra, odnosno 15.990 evra za kupce preko Porsche Mobility operativnog lizinga.

Akcijski model po tim cenama nudi bogat nivo opreme sa aluminijumskim felnama od 16 inča, climatronic automatskim dvozonskim klima-uređajem, senzor za kišu i svetla, USB, bluetooth, infotejnment sistem, Front Assist, Lane Assist, automatsko zatamnjenje retrovizora i još mnogo toga.

Uroš Dedić/TopSpeed