FRANKFURT MOTOR SHOW 2019: Opelove premijere na IAA 2019

Opelov izvršni direktor Michael Lohscheller, zajedno sa specijalnim gostom i brend ambasadorom Opela Jürgen Kloppom, otvorio je OPELHAUS 120 na IAA Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu

Opel ide električno, a isto važi i za štand D31 u hali 11.0. U razgovoru sa osvajačem Lige šampiona Klopom, Lohšeler je predstavio najnovije vesti koje se tiču svetskih premijera koje privlače poglede, kao i električnu ofanzivu kod lakih komercijalnih vozila.

Vrlo efikasna nova Opel Corsa, baterijsko-električna Corsa-e i Corsa-e Rally debituju u Frankfurtu, zajedno sa prvim Opelovim plug-in hibridom, modelom Grandland X Hybrid4 sa pogonom na svim točkovima i izlaznom snagom do 300 KS, potrošnjom goriva WLTP1 1,4-1,3 l/100km i emisijom CO2 32-29 g/km.

Modeli koji se takođe prvi put pojavljuju u Frankfurtu su nova Opel Astra sa petoro vrata i Sports Tourer – najefikasnija Astra svih vremena, sa pet agregata koji emituju manje od 100 g/km CO2 i izuzetno niskim koeficijentom otpora vazduha od 0,26. Svoju premijeru na nemačkom salonu automobila ima i Opel Zafira Life koja nudi mesto za do devet osoba i donosi mnoštvo inovativnih tehnologija.

Mihael Lohšeler je naglasio važnost Opelove električne ofanzive: „U 120 godina proizvodnje automobila, Opel je uvek kombinovao nemački inženjering sa strastvenim dizajnom, čineći najnovije tehnologije i inovacije dostupnim svima. Isto danas važi za elektromobilnost, i to je razlog zašto je Opel izabrao svoj najpopularniji model Corsa da omogući e-mobilnost.”

Ovo ne važi samo za svakodnevni život, već i za auto-moto sport, što pokazuje premijera potpuno nove Corse-e Rally. Opel je prvi proizvođač automobila koji će ponuditi baterijsko-električno vozilo za reli, počevši od sledeće godine sa ADAC Opel e-Rally Cup.

Izvor: PR Opel Srbija