FRANKFURT MOTOR SHOW 2019: Hyundai i30 N Project C

Na Salonu automobila u Frankfurtu, Hyundai je pored futurističkog koncepta 45, predstavio i limitiranu seriju hot hatch modela i30 N koji nosi oznaku Project C

Dobro prihvaćen od strane publike, ali i pasioniranih ljubitelja hot hatch modela, Hyundai i30 N sada stiže i u specijalnoj, limitiranoj seriji pod nazivom Project C, upravo predstavljenoj na Salonu automobila u Frankfurtu.

U pitanju je verzija koja je „olakšana“ u odnosu na „obični“ i30 N, i to za oko 50 kilograma, zahvaljujući upotrebi delova karoserije (spliter, dizuror, hauba, pragovi) izrađenih od CFRP - specijalne plastike ojačane ugljeničnim vlaknima.

Takođe, automobil je „spušten“ za dodatnih 8,8 milimetara u odnosu na postojeći i30 N, a „kotrlja“ se na točkovima od 19 inča, čiji su naplaci OZ Racing izrađeni kovanjem i dodatno doprinose „uštedi“ na težini od čak 22 kilograma.

Snaga je ostala nepromenjena, što će reći da se iz 2,0-litarskog turbo benzinskog motora oslobađa 275 konjskih snaga kao i 378 Nm obrtnog momenta sa Performance paketom. Vreme „sprinta“ do 100 km/h nije zvanično saopšteno, ali se pretpostavlja da je nešto kraće od 6,1 sekunde, koliko treba „običnom“ i30 N, koji je za 50 kg teži.

Đorđe Pavićević/TopSpeed