FORZA ITALIA: Unikatni Ferrari Omologata

Baziran na modelu 812 Superfast, unikatni Ferrari Omologata dizajniran je u čast dugogodišnje tradicije proizvodnje GT automobila

Koliko su proleće i leto bili „mršavi“ kada je reč o premijerama, toliko nas je početak jeseni „zatrpao“ automobilskim novitetima, a upravo predstavljeni model stiže, ni manje, ni više, iz Ferrarija.

U pitanju je unikatni model po imenu Omologata, baziran na aktuelnom 812 Superfast, za koji je „utrošeno“ oko dve godine intenzivnog rada kako bi se dobio nesvakidašnji primerak, a jedini elementi koji su „pozajmljeni“ od 812 Superfast jesu vetrobran i prednje svetlosne grupe.

Ovaj automobil, „finiširan“ u specijalnoj Rosso Magma crvenoj nijansi, sa diskretnim trkačkim brojem „7“, ujedno je 10. unikatni Ferrari u nizu sa motorom napred koji je predstavljen, nakon modela P540 Superfast Aperta iz 2009. godine.

Iako Ferrari nije objavio tehničke specifikacije vezane za pogonsku jedinicu, baš kao ni cenu vozila, pretpostavlja se da je ona ista kao i kod modela 812 Superfast. Drugim rečima, ispod „haube“ se nalazi 6,5-litarski V12 motor od 800 konjskih snaga, koji obezbeđuje „sprint“ od 0 do 100 km/h za svega 2,9 sekunde.

Đorđe Pavićević/TopSpeed