FINALNA PODEŠAVANJA: BMW i4 u završnoj fazi testiranja (VIDEO)

BMW je objavio novi set fotografija i video sa finalne faze testiranja svog novog električnog modela i4, koji bi trebalo da debituje sredinom ove godine

Nakon što se sa SUV modelom iX vratio proizvodnji čisto električnih automobila (prvenac je bio model i3), BMW nastavlja sa proširenjem ponude, a prvi na redu jeste model i4, koji bi na tržište trebalo da stigne tokom ove godine.

Radi se o električnoj limuzini sa četvoro vrata koja bi trebala da bude pandan „klasičnoj“ Seriji 3, odnosno Seriji 4 Gran Coupe, koja takođe tek treba da debituje ove godine.

U međuvremenu, BMW je prikazao novi set fotografija „maskiranog“ prototipa i video tokom finalnih ispitivanja vozne dinamike.

Kako se navodi, ukupna snaga elektromotora koji će pokretati i4 iznosi 530 „konja“, što će biti dovoljno da se do 100 km/h stigne za svega četiri sekunde!

Energija će se dobijati iz baterija kapaciteta 80 kWh, koje bi trebale da pruže autonomiju od oko 600 kilometara.

To create the BMW i4, our first purely electric Gran Coupé, we've used decades of technological expertise, aiming for the perfect balance between dynamism and comfort — and setting a new standard among premium brands. The BMW i4 is currently completing the final phase of its driving dynamics testing, and will be arriving later this year.*This test drive took place on a non-public, closed-off test track.► Subscribe to the BMW Group YouTube Channel: https://www.youtube.com/user/BMWGroupView/youtube-subscribe ► Follow us on Social Media:Facebook: https://www.facebook.com/BMWGroupLinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw/Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroupTwitter: https://twitter.com/BMWGroup #BMWGroup

Đorđe Pavićević/TopSpeed