FEJSLIFTING: Volkswagen restilizovao Polo

Nemački gigant Volkswagen upravo je predstavio restilizovani model Polo, koji je pored nešto modernijeg izgleda, dobio i bogatiju opremu, kao i Nivo 2 autonomne vožnje

Restilizovani Polo, koji je upravo predstavljen javnosti, može se pohvaliti modernijim vizuelnim nastupom, a uz nove svetlosne grupe i „branike“, tu je i karakteristična LED svetlosna „traka“ koja se prostire preko grila, kao što to već imaju Golf, Arteon i električni ID.3.

Kupci sada dobijaju LED svetlosne grupe kao deo serijske opreme, a opciono su po prvi put dostupni i IQ Light „farovi“ sa tzv. matrix tehnologijom. Takođe, na restilizovanom modelu implementiran je i novi logo VW koncerna, koji je debitovao prošle godine.

No, ono što je najbitnije, unapređeni Polo je dobio i bogatiju opremu, koja podrazumeva opcioni Travel Assist koji je zapravo skup sistema autonomne vožnje Nivoa 2, a koji podrazumeva adaptivni tempomat i sistem održavanja vozila unutar kolovozne trake.

Unapređen je i infotejnment sistem koji sada dolazi u standardnoj verziji sa displejem dijagonale 6,5 inča dok je verzija sa dijagonalom od 9,2 inča dostupna kao opcija, odnosno u višim paketima opreme. Ispred vozača, a iza unapređenog multifunkcionalnog volana, nalazi se digitalna instrumentacija od 8 inča.

Što se tiče pogonskih jedinica, ponuda je ostala ista – benzinski motori od 1,0 litre zapremine u verzijama snage od 80, 95 i 110 „konja“, dok se na nekim tržištima nudi i CNG pogonska jedinica od 90 konjskih snaga. Uz motore serijski stiže manuelni menjač, ali se opciono može doplatiti za DSG transmisiju.

Kako je najavljeno, restilizovani Polo bi se u prodajnim salonima trebao naći na jesen ove godine, po ceni koja će biti neznatno viša u odnosu na aktuelni model.

Đorđe Pavićević/TopSpeed