ELEKTRIČNI REKORDER: Porsche Taycan najbrži na Nurburgringu! (VIDEO)

Uporedo sa predstavljanjem prvog električnog modela Taycan, Porsche je prikazao i rekordni krug na stazi Nurburgring koji je ovaj model nedavno napravio

Rekordna vremena na stazi Nurburgring Nordschleife postala su deo svakodnevice i praktično stvar prestiža između proizvođača automobila, koji se trude na legendarnom „Zelenom paklu“ postave najbolje vreme u svojoj klasi.

Tako je Porsche svoj prvi električni automobil – model Taycan, nedavno dovezao na Nurburgring u pokušaju da napravi što brži krug. Za upravljačem se nalazio Lars Kern, test vozač kompanije, koji je odvezao krug u vremenu 7 minuta i 42 sekunde, što je ujedno i najbrže vreme za električni automobil sa četvoro vrata.

Poređenja radi, legendarni Walter Rohrl je slično vreme odvezao u Porsche 911 GT3 (generacija 997), davne 2006. godine, a isto vreme na Nordschleife pre par godina postavio je još jedan Porsche, ovaj put Cayman GT4.

Record time on the world’s most challenging race track: a pre-series Taycan conquered the legendary Nürburgring-Nordschleife in 7:42 min. Take a ride onboard in this video.

Đorđe Pavićević/TopSpeed