EKSKLUZIVA: Volkswagen Arteon R-Line Edition

U nastojanju da još više podigne voznu dinamiku i kvalitet putovanja, u duhu pravih Grant Turismo modela, Volkswagen je pripremio Arteon R-Line Edition

Specijalna edicija velikog kupea sa četvora vrata limitirana je na svega 250 primeraka i odlikuje je visok nivo standardne opreme koja u ovoj konfiguraciji nije dostupna kod ostalih modela.

Posebno se ističe dvobojna kombinacija sa crnim krovom, oblogama spoljnih retrovizora i 20-inčnim Rosario aluminijumskim felnama. Za enterijer su predviđeni Nappa kožni paket, sva sedišta imaju funkciju grejanja, a pored navigacije na raspolaganju je i vrhunski Discover Pro infotejnment sistem.

Paleta pogonskih agregata obuhvata benzinske TFSI i TDI dizel motore snage od 190 do 272 KS, uz izbor između pogona napred i integralnog 4MOTION, dok je za prenos snage zadužen sedmostepeni automatski DSG menjač sa dvostrukom spojnicom.

Kako bi podigli nivo zabave u vožnji ESC sistem kontrole stabilnosti može da se deaktivira u potpunosti, po uzoru na sportske R modele iz Volkswagenove game.

Dve najsnažnije verzije, biturbo dizel od 240 KS i turbo benzinac od 272 KS, standardno dolaze sa DCC adaptivnom kontrolom šasije, a ovaj sistem elektronske kontrole rada amortizera dostupan je i kod slabijih modela.

Početna cena za VW Arteon R-Line Edition iznosi 55.970 evra, a prvi primerci do kupaca stižu već u februaru.

Uroš Dedić/TopSpeed