DOMAĆA PREMIJERA: Novi Peugeot 208 stigao u Srbiju

U godinama kada skoro svi modeli iz B segmenta više nego ikada liče jedni na druge, Peugeot je našao način da se definitivno izdvoji kreiranjem novog modela 208

Najnovija generacija Peugeota 208 apsolutno odgovara globalnoj strategiji brenda koja ide u pravcu premijum društva, odskače od konkurencije pre svega po svom oštrom i hrabrom dizajnu koji sa sobom donosi novi talas energije I mladosti.

S obzirom da se način korišćenja automobila konstantno menja , da je tranzicija na sve efikasnije motore velika šansa , nova 208-ica od samog starta nudi tri izbora kada su u pitanju motori - električni, benzin i dizel. I po prvi put svi isto izgledaju, bez obzira na vrstu pogona.

Dodatno na svoj originalan I prepoznatljiv dizajn eksterijera, Peugeot 208 dolazi i sa najnovijom generacijom Peugeot i-Cockpita koji sadrži 3D instrument tablu I mnoštvo sistema bezbednosti koji su bili rezervisani za premijum brendove.

Duži, širi i niži u odnosu na svog prethodnika novi model je kreiran kao potpuno autentičan i prepoznatljiv gradski automobil, koji je svoj vizuelni identitet pojačao tri atraktivne boje karoserije (plavom, žutom i crvenom) koje dodatno naglašavaju radikalan dizajn. Novi Peugeot 208 dolazi sa najnovije platforme PSA grupacije CMP (Common Modular Platform) koja je namenjena modelima iz B i C segmenta i predstavlja unapređenu verziju EMP2 platforme.

Ekonomičnost je bila ključna reč tokom razvoja nove 208-ice, a nova platofrma je doprinela smanjenju emisije CO2 uz pomoć smanjenja težine, poboljšane aerodinamike I optimizacije pogona. Ova platforma takođe pruža i povećan komfor (još bolja zvučna izolacija uz niži nivo vibracija), kao i nivo bezbednosti kroz uvođenje aktivnih i pasivnih sistema bezbednosti i u nižim nivoima opreme kao standard.

Kada je reč o motorima koji ispunjavaju najviše Euro 6d norme, u ponudi su benzinski Puretech motori od 1,2 litre sa 75, 100 I 130 KS, pri čemu su dva snažnija motora u ponudi i sa automatskim osmostepenim menjačem. Dizel verzija sa 1.5 Hdi motorom i 100 KS je uparena sa manuelnim šestostepenim menjačem.

Novi Peugeot 208 svi zainteresovani klijenti mogu da testiraju u ovlašćenim salonima širom zemlje dok je model sa 1.2 Puretech motorom i 75 KS u Active paketu opreme dostupan za 125 evra mesečno, uz učešće od 30% i period otplate od 84 meseca.

Izvor: PR Euroimpex Autogroup