DOKAZIVANJE U PRAKSI: Pogledajte moćni Rivian R1T u akciji! (VIDEO)

Električni pikap modeli izgleda da postaju novi trend, barem u Americi, a nakon Teslinog Cybertruck, i Rivian je na putu da uzme deo tržišnog kolača sa modelom R1T, koji smo po prvi put u prilici da vidimo u „akciji“

Da nije bilo svima dobro poznate pandemije i haosa koji je izazvala na svetskom tržištu, verovatno bismo električne pikap modele već imali priliku da vidimo i u prodajnim salonima.

No, i ovako, čini se da je „elektro-budućnost“ samo pitanje vremena, što potvrđuje ne samo Tesla Cybertruck, već i Rivian, sa svojim modelom R1T. Već neko vreme najavljivan putem rendera, a zatim i statičnog koncepta, napokon smo u prilici i da vidimo šta Rivian R1T može u praksi.

Iako još uvek u fazi prototipa, R1T je više nego impresivan pikap, ne samo po svom izgledu i dimenzijama, već i po činjenici da raspolaže sa čak 765 konjskih snaga i fantastičnih 1120 Nm obrtnog momenta, dostupnog praktično trenutno, zahvaljujući elektromotoru.

Možda još bitnije od činjenice da do „stotke“ stiže za oko tri sekunde, odnosno do 160 km/h za manje od sedam sekundi, jesu off-road performanse, odnosno sposobnost da se nosi sa različitim vrstama podloge, što je vlasnicima pikap vozila zapravo i najvažnije.

Last weekend, we grabbed our cameras and chased a few engineers around the desert as they put the R1T through its paces. Rock crawling. Off-roading. On-track. Enjoy. Test vehicle shown in camouflage (no, we didn’t change our headlights!). Vehicle testing was conducted on a closed course and in areas designed and maintained for this type of driving. Please be responsible out there.SUBSCRIBE: https://www.youtube.com/channel/UCPMdVVKDEUrbp3nH46sTZmg/videos Check us out: https://www.rivian.comInstagram: https://www.instagram.com/rivianofficialTwitter: https://twitter.com/RivianFacebook: https://www.facebook.com/rivianofficialLinkedIn: https://www.linkedin.com/company/rivianAbout: Rivian is on a mission to keep the world adventurous forever. We believe there is a more responsible way to explore the world and are determined to make the transition to sustainable transportation an exciting one. We designed our emissions-free Electric Adventure Vehicles to challenge what’s possible. We hope they inspire you to do the same.To the Max | Electric Adventure Vehicles | Rivian

Đorđe Pavićević/TopSpeed