CREME DE LA CREME: Bentley Continental GT Mulliner Coupe

Bentley je ovih dana obogatio svoju ekskluzivnu Mulliner „kolekciju“ predstavljajući i Coupe verziju modela Continental GT

Nakon što je nedavno predstavio Continental GT Cabriolet u prestižnom Mulliner izdanju, britanska kompanija Bentley Motors sada na tržište uvodi i Coupe verziju istog modela.

U odnosu na „obični“ Continental GT, Mulliner izdanje odlikuje nešto drugačiji gril sa tzv. Double Diamond motivom (dvostruki dijamant), a u sličnom stilu je izrađen i ukrasni element na prednjim blatobranima.

Tu su i novi, veliki točkovi od 22 inča, sa centralnim ukrasnim elementom na kojem piše „Bentley by Mulliner“, a natpis Mulliner prisutan je i na ukrasnom elementu na blatobranu, između prednjih točkova i vrata.

Enterijer je možda još „ušminkaniji“ nego li spoljašnjost vozila, sa motivom dvostrukog dijamanta koji je prisutan na sedištima, kao i oplatama vrata, a kako se navodi, dostupno je čak osam trobojnih kombinacija enterijera.

Ono što je interesantno jeste da je Bentley prilagodio i iluminaciju digitalnih instrumenata koja sada umnogome podseća na pravu metalnu podlogu, u skladu sa famoznim Breitlingovim časovnikom koji se takođe nalazi u kabini.

Za pogon je zadužen i dalje dobro poznati, impresivni 6,0-litarski W12 motor od 635 konjskih snaga, odnosno njegova nešto slabija alternativa u vidu 4,0-litarskog V8 motora od 550 KS.

Kako stvari trenutno stoje, nije poznato da li će W12 verzija biti dostupna i u Evropi, budući da je Bentayga sa tim motorom nedavno ponuđena samo Americi i Aziji.

Đorđe Pavićević/TopSpeed