ČEKAJUĆI NASLEDNIKA: Nissan spremio novi logotip za naslednika 370Z

U iščekivanju naslednika sada već vremešnog 370Z, Nissan je spremio i novi, retro logotip, kojim diskretno poručuje da će novi model imati snažne duhovne veze sa svojim legendarnim prethodnicima

Dobri poznavaoci Nissanovih modela svakako su upoznati sa činjenicom da su sportski modeli ovog japanskog brenda sada već poprilično vremešni, budući da se 370Z pojavio još 2009. godine, a famozni GT-R R35, verovali ili ne, još 2007. godine!

Već neko vreme, priča se o nasledniku modela 370Z (Fairlady Z Z34), koji je direktan potomak jednog od najegzotičnijih i najpoželjnijih modela prošlog veka – legendarnog Datsun 240Z. Prema nekim informacijama, novi model će biti retro dizajna, naglašavajući duhovnu povezanost sa svojim “precima”.

A u međuvremenu, Nissan je “patentirao” novi logotip za pomenutu “Z” liniju sportskih modela, koji je takođe u retro stilu, samo potkrepljujući tvrdnje da će novitet “igrati na kartu” tradicije.

Tehnički detalji su još nepoznanica, iako neki navode mogućnost korišćenja 3,0-litarskog V6 twin-turbo motora, kojeg već koriste Infiniti modeli. Uz to, manuelni menjač bi trebalo da ostane u ponudi, budući da većina ljubitelja ovog modela preferira i dalje ručnu promenu stepena prenosa.

Đorđe Pavićević/TopSpeed