ANĐEO ČUVAR: BMW M8 MotoGP Safety Car

Već tradicionalno, kompanija BMW je zadužena za „obezbeđivanje“ MotoGP trka, a njihov najnoviji Safety Car jeste model M8 Competition

Već više od 20 godina unazad, BMW je oficijelno „bezbednosno vozilo“ MotoGP „karavan“, baš kao što su Mercedesovi Safety Car automobili „zaduženi“ za Formulu 1...

Nakon brojnih „M“ modela koji su predvodili MotoGP karavan, uključujući i novi M2 i M5 Competition, sada je na red došao najnoviji pripadnik „M porodice“, model M8, koji je svoje „vatreno krštenje“ imao proteklog vikenda, na trci za Veliku nagradu Austrije, na stazi Red Bull Ring.

Pored toga što je „obojen“ u skladu sa svojom funkcijom, BMW M8 Safety Car se može pohvaliti i činjenicom da se ispod haube nalazi najsnažniji motor u serijskom BMW M automobilu. U pitanju je 4,4-litarski V8 TwinPower Turbo koji u Competition verziji oslobađa 625 konjskih snaga.

Pomenuti agregat „uparen“ je sa 8-stepenom M Steptronic transmisijom, koja preko M xDrive sistema isporučuje snagu na sva četiri točka. Tu je i novorazvijeni sistem integrisanog kočionog sistema koji vozaču, po želji, pruža dva različita podešavanja pedale kočnice.

Inače, M8 Competition Safety Car je razvijen od trkačkog M8 GTE, od kojeg je preuzet dobar deo komponenti, uključujući i veliki repni spojler. Za kontakt sa podlogom brinu se Michelinovi pneumatici, u skladu sa aktuelnim MotoGP dobavljačem, i to u verziji Pilot Sport Cup 2.

Od brojnih „prepravki“ na vozilu, spomenućemo i sigurnosni „kavez“ u enterijeru, Recaro trkačka sedišta sa Schroth sigurnosnim pojasevima, aparat za gašenje požara i, naravno, rotaciona svetla sa „blinkerima“ napred.

Đorđe Pavićević/TopSpeed