ZBOGOM, LEGENDO: Preminuo čuveni F1 komentator Murray Walker (VIDEO)

Tokom vikenda, legendarni komentator Formule 1, Britanac Murray Walker, preminuo je u svojoj 97. godini

Fanovi Formule 1, naročito oni stariji, sigurno se sećaju legendarnog komentatora Murray Walkera, koji je obeležio zlatnu eru F1 '80-ih godina, a u tandemu sa bivšim F1 šampionom James Huntom, bio jedan od sinonima „najbržeg cirkusa“.

Prepoznatljiv glas, uvek prepun uzbuđenja i entuzijazma, obogaćivao je prenose trke F1 na BBC kanalu od 1976. pa do 1996. godine, da bi potom Walker prešao na ITV kanal i tamo, u tandemu sa Martinom Brundleom, koji je i danas komentator na Sky Sports F1, prenosio trke do svog penzionisanja 2001. godine.

Pored Formule 1, Murray Walker je komentarisao i brojne druge auto-trke, poput britanskog BTCC šampionata, australijskog Touring šampionata i čuvene Bathurst 1000 trke, zatim Formule 3, pa čak i trka kamiona, koje su tokom '80-ih počele da bivaju popularne.

Walkerov stil komentarisanja bio je neobičan u odnosu na druge komentatore, budući da je Murray preferirao da stoji sve vreme tokom trke, kako je sam rekao, što zbog uzbuđenja, što zbog činjenice da je tako mogao bolje da diše i bude glasniji u prenosu.

'It was never work to Murray, it was never just commentating, it was simply telling the world about something he loved.' We remember Murray Walker, a legendary figure in our sport.You can listen to Murray look back on his extraordinary life in F1 on the Beyond The Grid podcast, recorded in 2019 to celebrate the 1000th F1 race: https://youtu.be/zGjqCoYNTbg#F1 #MurrayWalker

Iza Murraya ostala je supruga Elizabeth, s kojom je u braku još od 1955. godine...

Đorđe Pavićević/TopSpeed