WRC Rallye Monte Carlo: Neuville nezaustavljiv! (VIDEO)

Na prvom reliju sezone, obračun koji smo očekivali između Toyote i Hyundaija, i njihovih najboljih vozača, potrajao je do poslednjeg brzinskog ispita!

Nakon šest uzastopnih pobeda Sebastiena Ogiera na Rallye Monte Carlo, Belgijanac Thierry Neuville za upravljačem Hyundai i20 WRC, napokon je „presekao niz“ i domogao se pobede na jednom od najprestižnijih reli takmičenja, i to vožnjom dostojnom šampiona.

Nakon što je posle prva tri dana zaostajao za vozačima Toyote, Ogierom i Evansom, doduše neznatno, Neuville je poslednjeg dana „dodao gas“ i na jednim od najtežih brzinaca, preko čuvenog Col de Turini, koji se vozio dva puta u toku dana, odneo sve četiri pobede na brzinskim ispitima što je na kraju, bilo dovoljno za ukupnu pobedu.

Ogier je za Neuvilleom zaostao 12,6 sekundi, dok je Evans bio veoma blizu, treći, na svega 14,3 sekunde. Poslednjeg dana, do tada četvrtoplasirani Sebastien Loeb, upao je u probleme sa pneumaticima, nakon pogrešnog izbora, a nakon izletanja na jednom od „brzinaca“, oba finska vozača, Lappi i Rovanpera, su uspeli da ga prestignu i „gurnu“ na tek šesto mesto.

Elfyn Evans is the rally leader with four stages to run on Sunday, read more: http://bit.ly/2NWXDhc ►  WRC LIVE STREAM ►  http://www.wrcplus.com ► Latest news, videos & Live Timing: https://www.wrc.com/  ► Official WRC Merchandise: https://shop.wrc.com/Subscribe to WRC Youtube: http://goo.gl/W238zWRC on Facebook: https://goo.gl/vR0WnXWRC on Twitter: https://goo.gl/cSzRqUWRC on Instagram: https://goo.gl/YJMj3u#WRC #WRCLive #RallyeMonteCarlo

Ovogodišnji Monte Carlo Rally potvrdio je da će se za pobedu i dalje boriti japanski i južnokorejski tim, s tim da očekujemo da se pored Neuvillea, u Hyundaiju „angažuje“ i Ott Tanak, koji je na početku drugog dana imao težak udes u kojem je u potpunosti uništen njegov i20 WRC.

Naredni reli na programu je od 13. do 16. februara, u Švedskoj, koji se tradicionalno vozi po snežnoj podlozi, ukoliko to vremenski uslovi, naravno, budu dozvolili.

Đorđe Pavićević/TopSpeed