VIRTUELNIH 24 ČASA LE MANA: Rebellion Williams ušao u istoriju! (VIDEO)

Kada već ne može u realnom životu, Williams F1 Racing tim očigledno uspeva u virtuelnim trkama, te je i na prvoj održanoj trci 24 časa Le Mana, ekipa Rebellion Williams ostvarila istorijski trijumf

Budući da je zbog dobro poznatih okolnosti, trka 24 časa Le Mana “pomerena” za septembar, regularni termin dobila je “virtuelna” trka, koja je, po prvi put od kako postoji ovo takmičenje, održana ovog vikenda, a na njoj su nastupile brojne zvezde auto-sporta, kako aktuelne, tako i bivše.

Nakon čitavog dana trkanja, ciljem je prva prošla ekipa Rebellion Williams Racing #01, koju je činila posada Marciello/Deletraz/Wisniewski/Brzezinski, gde je Raffaele Marcielo fabrički vozač Mercedesovog GT tima, Deletraz rezervni vozač Haas F1 ekipe, a dva Poljaka Wisniewski i Brzezinski “samo” vozači trkačkih simulacija.

Oni su na prvu poziciju izbili nakon što je automobil koji su vozili, između ostalog, Max Verstappen i Lando Norris, upao u “tehničke” probleme, izazvane samom rFactor simulacijom, nakon čega su F1 zvezde ispale iz trke.

Velika borba vodila se i u poslednjih par sati, i to između Rebellion Williams prototipova #01 i #13, kao i ByKolles automobila. U poslednjih 30 minuta, ByKolles je uspeo da pretekne tada drugoplasirani Rebellion Williams #13, a velike zasluge za odličan tempo u finišu i samo preticanje pripadaju odličnom Slovencu Jerneju Simončiču.

U GTE klasi dominantan je bio Porsche 911 #93 posade Tandy/Guven/Rogers/Ostgaard od kojih je Tandy ujedno i “pravi” pobednik 24 časa Le Mana 2015. godine, kada je sa Nico Hulkenbergom i Earl Bamberom trijumfovao vozeći Porsche 919 Hybrid LMP1.

Uspeh Porschea bio bi i veći, da u probleme nisu zapali automobili #91 i #92, koji su se nalazili na drugom i trećem mestu. Ovako, drugu poziciju je preuzeo Aston Martin #95, sa jednim krugom zaostatka, dok je treći na cilj stigao Corvette za čijim upravljačem je, između ostalih, bio i Romain Grosjean.

Charles Leclerc je takođe imao “tehničke probleme” sa simulacijom, te je njegov Ferrari 488 GTE u jednom trenutku završio “naglavačke” u boksovima, a ništa bolje nisu prošli ni Verstappen i Norris, dok je Alonso zbog Stop & Go kazne ostao bez goriva, pokraj staze.

Đorđe Pavićević/TopSpeed