VETERANI U AKCIJI: Wayne Rainey, Kenny Roberts, Eddie Lawson i Takuma Aoki zajedno u Suzuki! (VIDEO)

Na tradicionalnom događaju Suzuka Sound of Engine, ove godine su se pojavili veterani moto-sporta – Kenny Roberts, Eddie Lawson, Takuma Aoki i Wayne Rainey, koji je po prvi put nakon 26 godina vozio na stazi Suzuka

Pomalo u zapećku finiša aktuelnih MotoGP i F1 sezona, u Suzuki je održan tradicionalni događaj Sound of Engine, na kojem su ove godine nastupili veterani iz moto-sporta, tačnije klase od 500 “kubika” – tri Amerikanca i jedan Japanac.

Kenny Roberts u tradicionalnim Yamahinim žuto-crnim bojama, na novoj R1, Eddie Lawson na Hondi CBR Fireblade, u Rothmans bojama, Takuma Aoki takođe na CBR-u u Repsol livreji i legendarni Wayne Rainey u crveno-beloj Marlboro kombinaciji, na Yamahi R1.

Ovo je ujedno bio prvi put da Rainey vozi motocikl u Suzuki, nakon 26 godina od teškog pada na stazi Misano, usled kojeg je ostao paralizovan, dok je i za Takumu Aokija ovo bio poseban događaj, budući da je i Japanac usled pada svojevremeno ostao paralizovan od struka naniže.

Rainey je naročito bio oduševljen ovim događajem, vozeći na pravcima i do 250 km/h, budući da mu je ovo tek drugi put da se našao na motociklu nakon nesreće - prvi put je pre mesec dana dobio priliku da na stazi u Americi provoza specijalno pripremljenu Yamahu R1.

Aoki je, sa druge strane, ostao blisko vezan za auto-moto sport i nakon teške povrede kičme 1998. godine, te je nastupao u specijalno pripremljenim automobilima, čak i na takmičenjima kakav je Dakar Rally, kao i Asia Cross Country Rally. Jula ove godine, u Suzuki je vozio Honda CBR 1000.

26年ぶりに鈴鹿を走行したウェンレイニー氏の勇姿をご覧ください!

Đorđe Pavićević/TopSpeed