VAN STROJA DO JUNA: Jorge Martin propušta barem dve naredne trke!

Vozač Pramac Racinga, Jorge Martin, uspešno je operisan nakon povreda koje je zadobio na stazi Algarve, za VN Portugala, a oporavak će trajati najmanje mesec dana

Nakon odlične druge trke na stazi Losail, u Kataru, gde je osvojio svoje prvo pobedičko postolje, novajlija u MotoGP šampionatu, Španac Jorge Martin, vozač Pramac Racinga, imao je više nego loš vikend u Portugalu, na stazi Algarve.

Povreda koju je zadobio pri padu tokom kvalifikacija udaljila ga je ne samo sa te trke, već je bila toliko ozbiljna da je odmah usledila operacija u Barseloni, nakon koje Martina čeka oporavak od barem mesec dana.

Mladi Španac je zadobio nekoliko fraktura, a najteže su prošli zglob desne ruke i desni članak, kao i leva potkolenica. Martin je u bolnici zadržan nekoliko dana, a nakon toga, kreće period rehabilitacije, koji će, kako doktori najavljuju, trajati gotovo mesec dana.

To znači da Martina na trkačkom motociklu ne treba očekivati pre trke u Mugellu, koja je planirana za 30. maj. U međuvremenu, održaće se trke u Španiji (Jerez) i Francuskoj (Le Mans), na kojima će ga „menjati“ Tito Rabat, bivši vozač Avintia Racing.

Đorđe Pavićević/TopSpeed