UZBUNA U SILVERSTONU: Sergio Perez pozitivan na COVID-19!

Meksikanac Sergio Perez, vozač Racing Point F1 tima, neće nastupiti na VN Velike Britanije, koja danas počinje na stazi Silverstone jer je test pokazao da je pozitivan na koronavirus

Ono čega su se mnogi pribojavali, upravo se dogodilo u Formuli 1! Naime, i pored svih mera predostrožnosti, „socijalne distance“, nošenja maski i slično, jedan od učesnika, Sergio Perez, pozitivan je na COVID-19.

Ovo je potvrđeno u četvrtak, pre konferencije za medije, budući da se „Checo“ samoizolovao već nakon prvog testa, koji je dao „nejasne“ rezultate, nakon čega je Meksikanac ponovo testiran, kada je ipak potvrđena moguća infekcija.

Kako u Racing Pointu navode, Perez se oseća dobro, bez simptoma, ali svakako neće nastupiti na slobodnim treninzima, kvalifikacijama i trci za VN Velike Britanije. Da situacija bude gora, budući da se za svega nedelju dana na stazi Silverstone ponovo vozi trka, najverovatnije da „Checo“ neće nastupiti ni tada.

No, kako je saopšteno, tim namerava da učestvuje sa dva automobila, te se sada očekuje imenovanje „zamene“ za Meksikanca, dok se on ne oporavi, odnosno ne bude negativan na testiranju.

Đorđe Pavićević/TopSpeed