UZBUDLJIVO DO SAMOG KRAJA: 4 sata trkanja na Autokomercu

Proteklog vikenda, u noći između subote i nedelje, na stazi Karting centra Autokomerc u Beogradu, vožena je četvrta trka Moto-Bike Moped Endurance Cupa. Vreme je ovog puta poslužilo takmičare, tako da su se svi fokusirali na stazu i pružili nam odličnu zabavu

Nakon održanih treninga i kvalifikacija, vožena je trka klase Open. Na startu se našlo sedamnaest takmičarskih ekipa koje su raspoređene u klasama Open i Open Varijator. Kao što smo do sada nekako i navikli, pobedu u klasi Open odnela je ekipa Garage Team iz Zrenjanina, nadmašivši novosadski Nanotech Moto-Bike racing team i zemunsku ekipu Taurunum Racing Team.

U klasi Open Varijator, kao i u ostalim trkama, pobedu je odnela druga vozačka postava ekipe Garage Team, ispred ekipe S Tuned Racing Team iz Kraljeva i Cotton Superbikea iz Novog Sada. Tokom prvog dela trke gledali smo odličnu borbu za treću poziciju, ali nakon zamene vozača Cotton Superbike je napravio znatnu razliku koja je ekipi Zemun RT bila nedostižna.

U stilu Marqueza, ekipa Garage Team još jednom je stigla do pobede u klasi Serija, te među takmičarima, više u šali, vlada mišljenje da je borba za drugo mesto, važnija od borbe za pobedu. U borbi za drugo mesto gledali smo pravu dramu, koja je kulminirala četiri minuta pre kraja trke.

Sve je krenulo u 105 krugu trke, kada je ekipa Nanotech Moto-Bike doživela pad i na popravku motora izgubila četrnaest minuta uz kaznu od 30 sekundi zbog pogrešnog ulaska u boks. Upravo ovu situaciju maksimalno je iskoristila ekipa CC35 iz Beograda, te izbila na sigurnu drugu poziciju, uz prednost od dvanaest krugova, oko 150 krugova pre kraja trke.

Kako su se krugovi nizali, Nanotech je smanjivao zaostatak, ali je u poslednjih 30 minuta delovalo kao da je sve rešeno i da je CC35 nedostižan. Samo četiri minuta pre kraja, ekipa CC35 ostaje bez goriva na ciljnom pravcu, uz guranje stižu do boksa, dolivaju gorivo i nastavljaju trku, ali ih je ova situacija koštala druge pozicije, te trku završavaju na trećem mestu uz šesnaest sekundi zaostatka.

Unutar klase Serija, zasebno se boduju takmičari s gusanim cilindrom, a u ovoj konkurenciji pobedu je odnela ekipa CC35, ispred ekipe Jahači Magle i Zemun RT. I u ovoj klasi poslednji minuti trke odlučili su podijum. Ekipa Cane&Čombe koja se nalazila na drugoj poziciji, samo deset minuta pre kraja trke doživela je problem sa menjačem, usled čega nisu uspeli da završe trku.

Unutar klase zasebno se boduju Juniori, među kojima su najbrži bili Jahači Magle, ujedno i drugoplasirani u Seriji Gus i petoplasirani u ukupnom poretku, ispred ekipe Dobanovci Racing Team iz istoimenog mesta u Sremu i ekipe KMRT iz Kikinde.

Sledeća trka vozi se u nedelju 21. jula u Jagodini, nakon čega takmičari odlaze na letnju pauzu pred samu završnicu sezone.

Izvor: PR Moped Endurance Cup