U ČAST TRADICIJE: McLaren za Monte Carlo sprema jedinstvenu Gulf livreju!

McLaren F1 tim će za predstojeću trku u Monaku, koja se vozi na ulicama Monte Karla, nastupiti u jedinstvenoj kombinaciji plavo-narandžaste boje Gulf Oil korporacije, sa kojom ima strateško partnerstvo

Gulf Oil i čuvena plavo-narandžasta kombinacija boja povezana je sa auto-sportom praktično od svojih početaka, prvo na Le Manu, kada je Ford GT40 bio dominantan, a zatim i Porsche 917. Nakon toga, partnerstvo je uspešno nastavljeno kroz čitav spektar kategorija, a jedan od poslednjih je bio Aston Martin u Endurance šampionatu.

McLaren F1 tim je prošle godine sklopio strateško partnerstvo sa Gulf Oil korporacijom, a u čast ove saradnje, ali i legendarnih Gulf boja, britanska ekipa će na trci u Monaku, koja se vozi na ulicama Monte Karla, nastupiti upravo u specijalnoj Gulf livreji.

Iako je ova livreja najavljena kao specijalna, baš za najprestižniju trku u kalendaru Formule 1, svi se nadaju da će McLaren ipak zadržati ovu kombinaciju boja koja je daleko atraktivnija u odnosu na sadašnju, čisto narandžastu boju sa crnim detaljima.

Đorđe Pavićević/TopSpeed